Administratorii și șeful Netcity Telecom au fost schimbați

Administratorii și șeful Netcity Telecom au fost schimbați
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 iul 2016

Tiberiu Urdăreanu, Mihail Tănăsescu și Adrian Răzvan Florea au renunțat la mandatele de administrator al societății care operează rețeaua de fibră optică a Capitalei, Netcity Telecom, fiind înlocuiți de Răzvan Petrescu (președinte), Adrian Victor Stănescu și Adrian Vasile Răcășan (director general).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Urdăreanu a fost președintele Consiliului de administrație al Netcity, iar Florea a condus compania din septembrie 2011 până în ianuarie 2016, conform datelor disponibile într-o rețea de socielizare profesonală.

În prezent, Florea, care a fost director Consumer Marketing în cadrul Vodafone în perioada 2008 – 2009, conduce operațiunile operatorului telecom Direct One.

Numirea celor trei a fost hotărâtă de acționari într-o ședință care a avut loc în a doua parte a lunii iunie.

Netcity Telecom este parte a grupului UTI deținut de Tiberiu Urdăreanu și a înregistrat în 2015 un profit net de 14,5 milioane de lei, în creștere cu 33% față de anul precedent. Avansul afacerilor s-a situat sub 1%, la 40,4 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

Creanțele operatorului au scăzut cu 13%, la 4,83 milioane de lei, iar datoriile au coborât cu 27,3%, la 50,84 milioane de lei.

În schimb, disponibilitățile în conturi ale companiei au crescut de aproape 6 ori, la 11,43 milioane de lei.

ASF solicită City Insurance majorarea capitalului 30 mil. euro până la 30 septembrie CITEȘTE ȘI ASF solicită City Insurance majorarea capitalului 30 mil. euro până la 30 septembrie

În prima parte a lunii mai, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul Netcity Telecom și la punctele de lucru ale acestei companii, în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă, prin aplicarea unor tratamente discriminatorii pe piețele pe care acesta acționează: servicii de închiriere canalizație subterană, închiriere fibră optică echipată/neechipată și servicii adiacente.

În replică, reprezentanții operatorului au afirmat că au prezentat Consiliului Concurenței, în cadrul investigației sectoriale, sute de documente despre rețelele de comunicații din Capitală, pe care, din nefericire, instituția le-a ignorat.

“Din nefericire, observăm că toate dovezile oferite de Netcity Telecom au fost ignorate până în acest moment de către Consiliul Concurenței, acesta alegând să își definească concluziile în baza unor opinii nesubstanțiate, primite de la operatorii de telecomunicații și fără a efectua vreun studiu de piață real. Drept răspuns, compania noastră va face în continuare toate demersurile tehnice și legale pe care le are la dispoziție pentru a convinge Consiliul Concurenței să efectueze un studiu real de piață și să se implice activ în restabilirea legalității și a mediului concurențial în piața rețelelor de telecomunicații din București”, se arăta într-un comunicat al operatorului telecom remis Profit.ro în data de 10 mai.

Netcity Telecom este concesionarul rețelei de fibră optică Netcity, având ca responsabilități proiectarea, realizarea, deservirea tehnică și comercială a infrastructurii/rețelei subterane Netcity a municipiului București.

Netcity reprezintă infrastructură suport pentru rețelele de comunicații existente precum și pentru cele realizate ulterior, pusă la dispoziția tuturor operatorilor de telecom care doresc să ofere servicii pe teritoriul municipiului București.

Contractul pentru realizarea rețelei NetCity a fost semnat în iunie 2008, pe o perioadă de 49 de ani, între Primăria București și UTI Systems, alături de Netcity Telecom.

ANCOM a dat 26 de amenzi de circa 20.000 euro în primul semestru. RCS&RDS a primit cele mai mari sancțiuni CITEȘTE ȘI ANCOM a dat 26 de amenzi de circa 20.000 euro în primul semestru. RCS&RDS a primit cele mai mari sancțiuni

Lucrările au fost estimate la peste 200 milioane euro și ar fi trebuit să se încheie în 2012.

Investiția în rețeaua Netcity, asigurată exclusiv din surse private, a depășit 40 milioane de euro, se spunea în comunicatul companiei remis la 10 mai, rețeaua măsurând peste 900 de kilometri de canalizație.

Din veniturile obținute, Netcity Telecom a plătit către bugetul Primăriei Capitalei de aproximativ patru milioane de euro în perioada 2008 – 2015.

UTI Grup este o companie de tip holding fondată în 1990, fiind organizată la nivel operațional pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice și apărare, tehnologia informației și comunicații, managementul traficului, construcții și facility management.

Urdăreanu este judecat, alături de primarul din Iași, Gheorghe Nechita,pentru că i-ar fi dat mita edilului pentru implementarea unui sistem de management al traficului.

În prezent, patronul UTI Grup este cercetat sub control judiciar, conform unei decizii a instanței de la începutul lunii mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
netcity
administratori
director general