Afacerile dezvoltatorului software Luxoft Romania au crescut marginal. Profitul net a scăzut

Afacerile dezvoltatorului software Luxoft Romania au crescut marginal. Profitul net a scăzut
scris 2 iul 2021

Afacerile dezvoltatorului software Luxoft Romania, parte a companiei americane DXC Technology, cel mai mare furnizor independent de soluții IT end-to-end, au atins anul trecut nivelul de 370,7 milioane de lei, în urcare cu 3,2% față de 2019. Profitul net a scăzut cu 17,9%, la 27,6 milioane de lei.

Creanțele au scăzut cu 27%, la 98,4 milioane de lei, în timp ce datoriile au avansat la 24,8%, la 25,5 milioane de lei.

Numărul mediu de salariați a crescut cu 0,5%, la 1.774.

La începutul anului 2019, compania americană DXC Technology, cel mai mare furnizor independent de soluții IT end-to-end, a ajuns la un acord de cumpărare a dezvoltatorului de soft Luxoft, desprins în 2013 din grupul rus IBS, pentru 2 miliarde de dolari. 

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

DXC Technology, cu venituri anuale de 19,58 miliarde de dolari, a fost înființată, în 2017, prin fuziunea CSC cu divizia Enterprise Services a HP Enterprise, prezentă în România prin Enterprise Services Romania SRL. Gigantul american Hewlett-Packard s-a divizat, în 2015, în două companii: HP Enterprise și HP Inc. Ulterior, diviza de servicii IT a HP Enterprise a fuzionat cu Computer Sciences Corporation (CSC), formând grupul DXC, cu 130.00 de angajați și operațiuni în 70 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
luxoft
afaceri
profit
datorii
creante
dxc