Agenția de reglementare irlandeză a deschis o a treia investigație împotriva Apple

Agenția de reglementare irlandeză a deschis o a treia investigație împotriva Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2019

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, care este principala agenție care supraveghează Apple în Uniunea Europeană, a deschis o a treia investigație împotriva companiei americane, legată de protejarea datelor private ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Instituția analizează dacă Apple a respectat prevederile relevante ale noilor Reglementări Generale privind Protecția Datelor (GDPR) în privința solicitării accesului din partea unui client, scrie News.ro.

Ancheta urmează investigațiilor deschise anul trecut referitoare la modul în care Apple procesează datele personale pentru publicitatea țintită de pe platforma sa și dacă politica sa în procesarea datelor respective este suficient de transparentă.

INFOGRAFIC Industria IT, în topul celor mai profitabile investiții pentru companiile americane din România. Principalii jucători americani locali CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Industria IT, în topul celor mai profitabile investiții pentru companiile americane din România. Principalii jucători americani locali

Agenția de reglementare irlandeză are deschise 20 de investigații împotriva unor companii multinaționale de tehnologie, dintre care opt, cele mai multe, se referă la Facebook, plus două referitoare la WhatsApp și una la Instagram.

La fel ca Apple, Twitter este supusă unor trei investigații, iar Google, LinkedIn, deținută de Microsoft, și compania americană de publicitate digitală Quantcast la câte una.

Potrivit GDPR, autoritățile de reglementare au dreptul să impună amenzi de până la 4% din veniturile globale ale unei companii, sau de 20 de milioane de euro, în funcție de care variantă este mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
uniunea europeană