În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală

În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală
scris 2 iul 2019

În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală generată de noile tehnologii.

Vor fi create 325.000 de noi locuri de muncă în următorul deceniu, în timp ce pentru alte 275.000 lucrătorii trebuie să-și îmbunătățească abilitățile digitale întrucât automatizarea și introducerea inteligenței artificiale vor elimina treptat activitățile repetitive.

Cele 600.000 de locuri de muncă pot aduce o contribuție la creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al României de 66 miliarde dolari, până în anul 2029, potrivit unui raport PwC.

România a ieșit din Top 5 țări cu cel mai rapid internet din lume. Prăbușire în ierarhie CITEȘTE ȘI România a ieșit din Top 5 țări cu cel mai rapid internet din lume. Prăbușire în ierarhie

În industria manufacturieră, agricultură și utilități, locurile de muncă au cea mai mare probabilitate de a fi înlocuite, având în vedere că aceste sectoare nu folosesc, în prezent, tehnologie și automatizare. În aceste sectoare va fi nevoie de îmbunătățirea abilităților digitale ale angajaților.

Noile tehnologii vor genera noi locuri de muncă în special în domeniile: sănătate, educație sau servicii financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
digital