Alphabet, "părintele" Google, a devenit compania cu cea mai mare capitalizare din SUA, depășind Apple

Alphabet, "părintele" Google, a devenit compania cu cea mai mare capitalizare din SUA, depășind Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 feb 2016

Alphabet, "părintele" Google, a devenit compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din SUA, devansând Apple, după ce rezultatele din ultimul trimestru al anului trecut au depășit așteptările analiștilor, ceea ce s-a reflectat în evoluția acțiunilor, transmit Reuters și Wall Street Journal (WSJ).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a atins ieri o capitalizare de piață de 565 miliarde de dolari, peste cea a Apple, de 539 miliarde de dolari. Titlurile companiei au urcat cu peste 5%, după închiderea tranzacțiilor pe piața principală (after hours), ca urmare a publicării rezultatelor din ultimele trei luni ale anului trecut.

Profitul net al companiei a însumat 4,92 miliarde de dolari în perioada menționată, în creștere cu 5% față de perioada similară de anul trecut. Veniturile Alphabet au urcat cu aproape 18%, la 21,3 miliarde de dolari, în condițiile în care analiștii anticipau 20,77 miliarde de dolari. Pentru întreg anul, veniturile au însumat aproximativ 75 de miliarde de dolari, comparativ cu 66 miliarde de dolari în 2014. Veniturile din publicitate au crescut cu aproape 17%, la 19,08 miliarde de dolari.

Profitul Apple a crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie, dar vânzările de iPhone au frânat CITEȘTE ȘI Profitul Apple a crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie, dar vânzările de iPhone au frânat

Alphabet va depăși oficial Apple din punct de vedere al capitalizării dacă acțiunile deschid în apropierea cotațiilor de ieri sau vor depăși acest nivel.

În timp ce rezultatele Alphabet au impresionat investitorii, situația Apple este diferită. Profitul net al companiei a urcat cu 2%, dar vânzările de iPhone, care generează o mare parte din veniturile gigantului IT, au înregistrat cea mai lentă creștere de la lansarea lor, în 2007. Totodată, Apple estimează pentru trimestrul al doilea din 2016, care se încheie la finele lunii martie, un venit de 50-53 de miliarde de dolari, în scădere de la 58 de miliarde de dolari în perioada echivalentă din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
alphabet
apple
capitalizare
bursa
capitalizare bursiera
valoare
profit