Amazon investește 11 miliarde de dolari pentru a extinde serviciile cloud și logistica în Germania

Amazon investește 11 miliarde de dolari pentru a extinde serviciile cloud și logistica în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Amazon va investi 10 miliarde de euro (10,75 miliarde de dolari) în Germania, pe măsură ce cererea pentru serviciile sale cloud și bunurile de retail continuă să crească în cea mai mare economie a Europei, a anunțat compania americană de tehnologie și comerț online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cea mai mare parte a sumei, 8,8 miliarde de euro, va fi cheltuită până în 2026 pentru a extinde infrastructura cloud a unității sale de calcul Amazon Web Service (AWS), deoarece vede un potențial în creștere pentru tehnologiile bazate pe inteligența artificială (AI) în Europa, scrie News.ro.

FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia CITEȘTE ȘI FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia

Cancelarul german Olaf Scholz a lăudat investiția care va crea peste 4.000 de locuri de muncă în acest an, spunând că subliniază atractivitatea țării pentru investitori.

Berlinul se confruntă cu o recesiune economică declanșată de costurile ridicate ale energiei și ratele dobânzilor, precum și de investiții insuficiente din cauza birocrației.

Anunțul aduce valoarea totală a investițiilor planificate de Amazon în Germania la 17,8 miliarde de euro.

AWS avea în vedere investiții de mai multe miliarde în extinderea centrelor sale de date din Italia, a informat Reuters în mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
cloud