Ambasador SUA: Brazilia ar putea să suporte consecințe dacă va permite accesul Huawei la rețeaua sa 5G

Ambasador SUA: Brazilia ar putea să suporte consecințe dacă va permite accesul Huawei la rețeaua sa 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2020

Ambasadorul Statelor Unite în Brazilia a afirmat miercuri, într-un interviu, că această țară ar putea suporta consecințe dacă va permite accesul grupului chinez Huawei Technologies la rețeaua sa 5G, referindu-se la avertismentele SUA că China nu protejează proprietatea intelectuală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul american și-a intensificat eforturile de a limita rolul Huawei în instalarea rețelelor 5G în Brazilia, cea mai mare economie din America Latină, scrie News.ro.

Washingtonul consideră că Huawei ar preda datele la care ar avea acces guvernului chinez, în vederea spionajului. Huawei neagă că ar spiona pentru China.

Orange România vrea să renunțe la facturile în format hârtie. Notificări trimise către mii de clienți CITEȘTE ȘI Orange România vrea să renunțe la facturile în format hârtie. Notificări trimise către mii de clienți

Ambasadorul Todd Chapman a declarat publicației O Globo că Brazilia nu va suporta represalii dacă va selecta Huawei, dar că ar putea avea loc consecințe.

”Fiecare țară este responsabilă de deciziile ei. Consecințele pe care le vedem în lume sunt că firmele  implicate în  proprietate intelectuală se tem să facă investiții în țări unde proprietatea intelectuală nu este protejată”, a spus ambasadorul.

Chapman a adăugat că International Development Finance Corp, o agenție americană creată de președintele Donald Trump pentru a stimula finanțarea dezvoltării în străinătate pentru a contracara influența Chinei, are donduri de 60 de miliarde de dolari, Acesta a spus că guvernul SUA a decis să pună la dispoziție banii pentru a-i susține pe aliații care optează să cumpere infrastructură de telecomunicații de la ”furnizori de încredere”.

Președintele de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat luna trecută că instalarea rețelei 5G trebuie să respecte condițiile legate de suveranitatea națională  șși securitatea informațiilor și datelor.

Un sceptic față de relațiile cu China, Bolsonaro a adoptat o poziție mai puțin fermă față de Beijing de când a fost ales președinte în 2019, dar rămâne un aliat apropiat al președintelui american Donald Trump.

China este cea mai importantă piață pentru exporturile braziliene.

La începutul acestei luni, un director al Huawei a avertizat că Brazilia ar putea înregistra întârzierea cu ani de zile a instalării rețelei 5G și costuri mai mari, dacă va ceda presiunii americane de a nu colabora cu furnizorul chinez de echipamente de telecomunicații.

Operatorii brazilieni au construit părți semnificative din infrastructura lor pe baza echipamentelor Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g