Americanii se tem de Apocalipsa Inteligenței Artificiale

Americanii se tem de Apocalipsa Inteligenței Artificiale

Sursa foto: geforce.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 ian 2019

Peste o treime din americani consideră că proiectelor de dezvoltare a inteligenței artificiale poate deveni negativă, iar 12% chiar cred că pot duce la extincția speciei umane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Roboții inteligenți capătă conștiință de sine, preiau controlul și se întorc împotriva oamenilor. Scenarii ale unor filme precum Odiseea Spațială 2001, Terminator sau Matrix ține în alertă americanii. Nu mai puțin de 82% dintre aceștia consideră că problematica roboților și a inteligenței artificiale solicită o atenție specială și o abordare prudentă, spune un sondaj realizat de un centru universitar pentru guvernanța în inteligență artificială de la Oxford.

Americanii se tem că roboții ar putea deveni prea inteligenți, iare 34% dintre respondenți apreciază că impactul mașinilor cu inteligență foarte mare asupra uminatății ar urma să fie negativ. Este interesant că procentajul îl depășește pe cel de 27% al americanilor care consideră că efectele ar urma să fie benefice.

România va coopera cu alte state UE în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei blockchain CITEȘTE ȘI România va coopera cu alte state UE în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei blockchain

Este un procentaj similar cu cel al oamenilor care cred că aceste proiecte ar trebui dezvoltate. Prin contrast, 32% din respondenți consideră că programele în domeniul inteligenței artificiale ar trebui oprite imediat. Este o reacție de adversitate care se vede cel mai bine din faptul că 12% din americani cred că roboții chiar ar putea conduce la extincția speciei umane. În general, este apreciat că efectul ar putea fi încă și mai catastrofic decât în alte politici, precum slaba administrare a schimbărilor climatice.

Americanii se tem de Apocalipsa Inteligenței Artificiale

Respeondenții cred că cel mai responsabil ar administra domeniul cercetătorii din universități și militarii. Prin contrast, americanii cred mai puțin că marile corporații din Silicon Valley ar avea calitatea de a face acest lucru. Cea mai mică încredere o are Facebook. Doar 18% dintre respondenți au încredere în grad ridicat, în vreme ce 41% nu au încredere că firma fondată de Mark Zuckerberg are calificarea de a dezvolta astfel de proiecte.

Americanii sunt neîncrezători față de o putere prea mare pe care să o dobândească roboții. Filmele de la Hollywood au avut un rol important să îi pună în alertă. Unii dintre ei încă au în memorie scena apocalipsei nucleare declanșată de roboți din filmul Terminator 2 Ziua Judecății lansat în anul 1991.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboti
facebook