ANCOM lansează în consultare publică condițiile tehnice și economice de acces la infrastructura Netcity

ANCOM lansează în consultare publică condițiile tehnice și economice de acces la infrastructura Netcity
scris 12 oct 2018

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat vineri că lansează în consultare publică condițiile tehnice și economice de acces la infrastructura Netcity.

”Alături de tarifele propuse de ANCOM recent, astăzi lansăm în consultare publică condițiile tehnice și economice în care se va realiza accesul la infrastructura Netcity. Prin acest proiect am urmărit ca accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la această infrastructură să se facă în mod transparent și echitabil pentru a asigura o competiție corectă între operatori la nivelul capitalei. Decizia va avea caracter obligatoriu pentru dezvoltatorul proiectului”, a declarat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, scrie News.ro

ANCOM a subliniat că Netcity are obligația să asigure accesul la infrastructură în condiții echivalente tuturor furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice care solicită sau beneficiază deja de acces la infrastructură, dacă aceștia se află în circumstanțe echivalente.

App Store depășește Google Play CITEȘTE ȘI App Store depășește Google Play

”În cazul în care dezvoltatorul acordă condiții mai favorabile unui furnizor, atunci are obligația să acorde aceleași condiții tuturor furnizorilor, pe baze nediscriminatorii. Totodată, Netcity are obligația să asigure acces la infrastructură cel puțin în aceleași condiții, inclusiv în ceea ce privește calitatea, cu cele pe care și le aplică sau pe care le aplică persoanelor juridice din același grup și să trateze în același interval de timp cererile de acces la infrastructură sau solicitările de informații transmise de furnizori”, se arată în comunicat.

ANCOM a anunțat că, pentru respectarea principiului transparenței, dezvoltatorul proiectului are obligația de a publica pe pagina de internet informații generale privind amplasarea canalizației - lista străzilor și imobilele acoperite de rețea, termenul de soluționare a cererilor de acces și indicatorii de calitate pentru furnizarea serviciilor de acces.

”Netcity are obligația de a publica și contractele cadru de acces la infrastructură fizică, realizate în conformitate cu prevederile deciziei ANCOM, precum și de a pune la dispoziție furnizorilor interesați un punct de contact în vederea gestionării cererilor de acces la infrastructura fizică și a oricăror solicitări de informații în acest sens”, se arată în comunicat.

ANCOM a subliniat că dezvoltatorul are la dispoziție un termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei pentru a pune în acord contractele în vigoare cu dispozițiile deciziei. Totodată, serviciile pe care dezvoltatorul este obligat să le pună la dispoziția furnizorilor interesați sunt serviciul de închiriere tubetă transport, serviciul de închiriere tubetă racord și serviciul de închiriere fibră optică neechipată branșament FTTB.

”Contractele de acces la infrastructură dintre furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și Netcity se vor încheia în maxim 30 de zile de la primirea cererii de acces, iar în cazul modificării sau completării unui contract, termenul maxim de negociere este de 15 zile de la data primirii cererii. Durata contractului de acces la infrastructură se stabilește prin negociere între părți și poate fi cuprinsă între 3 ani și 5 ani, în funcție de solicitarea furnizorului de rețele publice beneficiar”, se arată în comunicat.

Totodată, proiectul de model de calculație a costurilor serviciilor de acces oferite furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pentru accesul la infrastructura fizică realizată în cadrul proiectului Netcity se află în proces de consultare publică până la data de 31 octombrie, potrivit autorității.

Netcity Telecom este operatorul rețelei Netcity și este responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria București pe o perioadă de 49 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
netcity