ANCOM: Veniturile obținute din furnizarea de servicii de comunicații electronice au scăzut

ANCOM: Veniturile obținute din furnizarea de servicii de comunicații electronice au scăzut
scris 14 dec 2018

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat, vineri, că veniturile totale obținute din furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice au scăzut cu 3,3% în primul semestru, față de semestrul anterior, până la 7,76 miliarde de lei (1,67 miliarde de euro). Totuși, față de același semestru al anului trecut, veniturile operatorilor au crescut cu 2,4%.

Totodată, veniturile obținute din servicii de internet fix și mobil au avansat cu 2,7%, în primul semestru, față de semestrul anterior, până la 2,42 miliarde de lei. Acestea au ajuns să reprezinte 31% din totalul veniturilor pieței, scrie News.ro.

”Creșterea numărului de conexiuni și a traficului de internet se reflectă și în veniturile operatorilor din furnizarea acestor servicii. În condițiile în care în primul semestru al acestui an față de semestrul doi al anului trecut, veniturile totale au înregistrat o scădere cu 3%, totuși veniturile din internet au crescut cu 3%. Venitul mediu lunar per locuitor obținut din furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice a fost de 66,3 lei în prima jumătate a acestui an”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Apple va construi un nou campus în Texas, printr-o investiție de 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Apple va construi un nou campus în Texas, printr-o investiție de 1 miliard de dolari

Cea mai mare scădere, în primul semestru față de semestrul anterior, a fost înregistrată pe zona de telefonie fixă, -12,3%, până la 890 milioane de lei. În același interval, zona de telefonie mobilă a scăzut cu 6,3%, până la 2,89 miliarde de lei. Totodată, venitul lunar obținut per locuitor a scăzut cu 2,7%, până la 66,3 lei.

”Cu toate că înregistrează o scădere cu 6%, veniturile generate de furnizarea serviciilor de telefonie mobilă continuă să aibă cea mai mare pondere în venituri, de 37%, în timp ce veniturile pieței de telefonie fixă și furnizarea programelor de retransmisie TV reprezintă câte 11% din totalul pieței”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
venituri
servicii