Angajații Facebook protestează împotriva deciziei companiei de a nu modera postările lui Trump

Angajații Facebook protestează împotriva deciziei companiei de a nu modera postările lui Trump
scris 2 iun 2020

După ce Mark Zuckerberg a anunțat public că Facebook nu va deveni un “moderator al adevărului”, adică nu va bloca postările inflamatorii ale președintelui Trump și ale altor politicieni, angajații companiei au decis să-și arate dezacordul.

Mai multe sute de angajați Facebook au decis să-și exprime public dezacordul față de decizia companiei de a nu interveni în cazul postărilor politicienilor, indiferent de conținutul acestora.

După ce Twitter a moderat, în premieră, săptămâna trecută postările lui Donald Trump și, mai recent, ale altor politicieni, Facebook a ținut să se distanțeze de Twitter și să anunțe încă o dată că nu se va implica.

Facebook refuză să suprime postările lui Trump, după ce navigatori pe Internet îl acuză pe Zuckerberg că îi ține partea CITEȘTE ȘI Facebook refuză să suprime postările lui Trump, după ce navigatori pe Internet îl acuză pe Zuckerberg că îi ține partea

De la prima acțiune Twitter împotriva președintelui Trump, situația din Statele Unite s-a schimbat dramatic, iar protestele pornite de la uciderea lui George Floyd au cuprins întreaga țara. În acest timp, reacțiile nepotrivite ale unor politicieni, inclusiv ale lui Trump, s-au înmulțit.

Acesta este contextul în care câteva sute de angajați Facebook au decis să organizeze un protest virtual. Mulți dintre aceștia au refuzat să mai lucreze pentru a-și arăta suportul față de manifestanții din stradă.

În interiorul companiei circulă petiții care încearcă să-i convingă și pe alții să ia atitudine și se vorbește de demisii în masă. Surse anonime descriu situația actuală ca cea mai mare provocare de care are parte Zuckerberg de când a înființat compania.

Din cauza protestelor, Mark Zuckerberg și-a amânat ședința internă săptămânală, una din tradițiile Facebook. În cadrul acestei ședințe, angajații pot discuta și întreba orice șefii companiei. Următoare ședință de acest gen se anunță a fi una foarte tensionată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
trump
protest