App Store aniversează 10 ani de existență. Care sunt cele mai populare și mai profitabile aplicații și jocuri de până acum

App Store aniversează 10 ani de existență. Care sunt cele mai populare și mai profitabile aplicații și jocuri de până acum
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2018

Luna aceasta, mai precis pe 10 iulie, magazinul de aplicații pentru iPhone și iPad împlinește 10 ani de existență, prilej pentru o recapitulare a celor mai populare și profitabile produse disponibile pe platforma celor de la Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Departe de a reprezenta o surpriză, conform App Annie, patru din cele mai descărcate cinci aplicații în acești 10 ani de existență a App Store, aparțin Facebook. Aplicația Facebook ocupă primul loc, urmată în ordine de Facebook Messenger, YouTube, Instagram și WhatsApp.

În ceea ce privește veniturile generate în acești 10 ani, Netflix și Spotify ocupă primele două locuri, urmate de Pandora Radio, Tencent Video și Tinder. HBO Now, unul dintre cele mai populare servicii de streaming video, se află pe locul 8.

Candy Crush Saga, Subway Surfers, Fruit Ninja, Clash Of Clans și Honour of Kings au fost cele mai descărcate jocuri în cei zece ani de existență a magazinului de aplicații pentru iOS.

Smartphone-urile Samsung expediază pozele salvate pe telefon către persoane din agendă fără acordul utilizatorului CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Samsung expediază pozele salvate pe telefon către persoane din agendă fără acordul utilizatorului

Produsul finlandez Clash of Clans este cel mai profitabil joc lansat până acum în App Store, cu venituri totale evaluate la 4 miliarde de dolari. Clash of Clans este gratuit, însă vinde jucătorilor diverse upgrade-uri în cadrul jocului.

De altfel, jocurile s-au dovedit de-a lungul timpului mult mai profitabile decât aplicațiile. Deși reprezintă doar 31% din totalul descărcărilor, jocurile au atras în 2017 aproximativ 75% din totalul banilor cheltuiți de utilizatori.

În App Store există în prezent peste 2,2 milioane de aplicații care însumează 170 de milioane de descărcări și venituri de 130 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
app store
ios
apple
aplicatii
jocuri