Apple a acordat privilegii speciale pentru Zoom

Apple a acordat privilegii speciale pentru Zoom
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mai 2021

Zoom a dobândit acces la o funcție de iPad pe care nicio altă aplicație nu o are, alimentând criticile care susțin care Apple tratează arbitrar dezvoltatorii de aplicații, în funcție de propriile interese și independent de propriul regulament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai nou, Zoom, populara aplicație de conferințe video, poate folosi camera video de pe iPad în modul Split View de multitasking, care permite afișarea simultană a mai multor aplicații.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Abilitatea dobândită de Zoom reprezintă o premieră, Apple nepermițând până acum niciunei aplicații terțe să acceseze camera de pe iPhone sau iPad atunci când este activat modul Split View.

De altfel, nu există nicio cale oficială prin care un dezvoltator poate cere acces la această funcționalitate, ceea ce ridică semne de întrebare, din nou, legate de tratamentul special pe care Apple îl oferă anumitor dezvoltatori, atunci când propriul interes îi dictează acest lucru.

Accesarea camerei în Split View ar fi o funcție benefică pentru toate aplicațiile de comunicare video și, cu siguranță, Google, Microsoft și Facebook și-ar dori această abilitate pentru propriile aplicații video.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Cu această funcție disponibilă, Zoom poate continua apelul video în timp ce utilizatorul face și alte activități pe tabletă - să citească un document ori o prezentare, spre exemplu.

Cert este că această descoperire va oferi muniție suplimentară pentru Epic, Spotify și celelalte companii nemulțumite de modul în care Apple gestionează ecosistemul din jurul dispozitivelor sale mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
zoom
ipad
video