Apple a depus contestație și o cerere de urgență în problema ceasurilor

Apple a depus contestație și o cerere de urgență în problema ceasurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2023

Apple a contestat astăzi interdicția aplicată importurilor sale de ceasuri și a depus, de asemenea, o cerere de urgență, pentru ca Curtea de Apel din SUA să oprească interdicția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul a cerut autorităților judiciare să întrerupă interdicția cel puțin până când Serviciul Vamal și Protecția Frontierei din SUA decide dacă versiunile reproiectate ale ceasurilor sale încalcă sau nu brevetele lui Masimo. Biroul vamal urmează să ia decizia pe 12 ianuarie.

Universitatea din Innsbruck, victima unui atac cibernetic de amploare. Hackerii au pus mâna pe datele a zeci de mii de studenți CITEȘTE ȘI Universitatea din Innsbruck, victima unui atac cibernetic de amploare. Hackerii au pus mâna pe datele a zeci de mii de studenți

Între timp, însă, reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, a decis să nu anuleze interdicția, iar decizia a devenit aplicabilă astăzi.

Anterior, după ce a decis scoaterea temporară de la vânzare a ceasurilor are încalcă brevetele Masimo, Apple a transmis că va implementa un update de software care va rezolva această problemă.

Apple a ales, în mod preventiv, să scoată de la vânzare modelele Apple Watch Series 9 și Ultra 2, după ce Comisia pentru Comerț Internațional a decis că cele două încalcă brevetele deținute de Masimo Corp.

Dacă nu făcea acest lucru, Apple risca interzicerea oficială a vânzării celor două modele începând cu 25 decembrie.

Apple, Visa și Mastercard - vizate de un proces comun în Statele Unite CITEȘTE ȘI Apple, Visa și Mastercard - vizate de un proces comun în Statele Unite

Retragerea temporară de la vânzare le dă inginerilor gigantului american timp să lucreze la o rezolvare. Aceștia vor modifica modul în care funcționează facilitatea ce măsoară saturația oxigenului, cea care a făcut obiectul litigiului.

Cei de la Masimo spun, însă, că pentru a elimina componentele care îi încalcă brevetele, Apple ar trebui să aducă modificări hardware-ului, ceea ce este mult mai complicat.

Dacă Apple va reuși să rezolve problema prin modificarea software-ului, impactul asupra vânzărilor sale va fi redus și, astfel, va evita și o înțelegere costisitoare cu Masimo.

În această situație, cele două modele vor putea reveni pe piață după ce Apple instalează update-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ceasuri
apple watch series 9
apple watch ultra 2