Un update recent de Windows 11 afectează conexiunile Wi-Fi

Un update recent de Windows 11 afectează conexiunile Wi-Fi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 dec 2023

Microsoft a lansat un update de securitate, care, pe lângă bug-urile pe care le repară, crează probleme conexiunilor wireless folosite de instituții de învățământ și companii mici și mijlocii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu doar câteva zile în urmă, Microsoft a livrat Windows 11 December 2023 Update, un update obligatoriu de securitate, menit să rezolve mai multe probleme ale sistemului de operare.

Din păcate, același update, care poartă indicativul KB5033375, creează probleme conexiunilor Wi-Fi, care pot varia de la încetinirea conexiunii prin pierderea pachetelor, până la picarea completă a acesteia.

China accelerează interzicerea folosirii iPhone-urilor la serviciu de către angajați CITEȘTE ȘI China accelerează interzicerea folosirii iPhone-urilor la serviciu de către angajați

Unii dintre cei afectați au constatat că problemele create de update afectează în mod special adaptorul wireless Qualcomm QCA61x4a, mai exact conexiunea 802.11r folosită cu un SSID WPA2 Enterprise.

Problema pare să fie răspândită, fiind raportată de un număr destul de mare de universități și alte instituții de învățământ, dar și companii care folosesc această configurație.

Cea mai simplă rezolvare, cel puțin până când Microsoft va livra un patch, este dezinstalare update-ului prin Windows Update.

Nu este prima oară când update-urile livrate de Microsoft creează noi probleme, diferite de cele pe care trebuiau să le rezolve. În urmă cu câțiva ani, când compania lucra la Windows 10, aceste situații apăreau chiar mai frecvent.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
update
windows 11
wi-fi