Google Maps va stoca istoricul navigării pe telefoane

Google Maps va stoca istoricul navigării pe telefoane
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 dec 2023

Google va opera o schimbare majoră pentru modul în care sunt gestionate datele personale generate în aplicația Maps, schimbare care oferă utilizatorilor un mai bun nivel de protecție a intimității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că, în curând, istoricul navigării din aplicația Maps va fi salvat local, pe telefonul utilizatorului. Până acum, istoricul navigării era ținut pe serverele companiei.

Schimbarea are o dublă implicare. Pe de o parte, prin stocarea locală a acestor date, se câștigă la capitolul intimitate individuală.

Google oferă o soluție la problema documentelor dispărute din Drive CITEȘTE ȘI Google oferă o soluție la problema documentelor dispărute din Drive

Pe de altă parte, compania americană scapă de obligația de a răspunde la așa-numitele „mandate de geofence” impuse de forțele de ordine.

Prin acest tip de mandate, poliția sau alte instituții ale statelor cereau Google datele de localizare ale tuturor oamenilor care se aflau în zona și la ora la care s-a produs o infracțiune.

Prin salvarea locală a istoricului de navigare, Google, care nu mai ține datele pe propriile servere, nu mai are nici obligația legală de a oferi acces la acces la acestea.

Surse anonime din cadrul companie spun că exact acesta este și motivul pentru care gigantul american a ales să facă această modificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
date
navigare