Apple a fost amendată cu 5,7 milioane de euro în Australia

Apple a fost amendată cu 5,7 milioane de euro în Australia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2018

Ca urmare a modului autoritar în care a tratat iPhone-urile reparate în service-urile terțe, Apple trebuie să plătească o amendă de 5,7 euro în Australia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea Australiană pentru concurență și drepturile consumatorilor a decis amendarea Apple cu 9 milioane de dolari australieni, aproximativ 5,7 milioane de euro.

Amenda a fost decisă după ce Apple a refuzat să repare iPhone-urile și iPad-urile care au suferit intervenții anterioare în service-uri neautorizate de compania americană.

Practic, printr-un update de iOS, dispozitivele în cauză au fost blocate prin deja celebra Eroare 53. Conform autorităților locale, au fost afectați în total peste 5.000 de australieni.

Google lansează YouTube Music în 10 țări europene CITEȘTE ȘI Google lansează YouTube Music în 10 țări europene

Apple a justificat blocarea dispozitivelor reparate în service-uri terțe prin rațiuni de securitate. Reprezentanții companiei spun că măsura a fost necesară pentru ca senzorul original Touch ID să nu fie schimbat cu unul care să fie folosit de atacatori pentru accesarea datelor utilizatorului.

Ulterior, Apple a revenit și a lansat un update de iOS care a deblocat device-urile afectate, dar a dezactivat funcția Touch ID. Ca urmare, utilizatorii nu au mai putut să folosească senzorul de amprente.

Măsura de blocare a vizat produsele Apple vândute la nivel global, astfel că ar putea apărea și alte țări care să atace Apple în justiție pentru aceeași problemă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
australia
amenda