Apple a început să construiască în India un al doilea model de iPhone

Apple a început să construiască în India un al doilea model de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iun 2018

Pentru a-și reduce costurile locale de producție, Apple a început să construiască local modelul iPhone 6S.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

iPhone 6S este al doilea model de smartphone pe care Apple îl construiește în India, după ce în 2017 compania americană a făcut același lucru cu cel mai ieftin smartphone al său, iPhone SE.

Apple nu construiește telefoane în India în ideea de a-și muta facilitățile din Statele Unite sau pentru a produce modele pe care să le vândă la nivel global.

Apple vede în această strategie doar o eficientizare locală a costurilor – iPhone-urile produse în India vor fi vândute doar în India, care este una dintre cele mai importante piețe.

Apple lucrează la versiuni noi ale căștilor AirPods și ale boxei HomePod CITEȘTE ȘI Apple lucrează la versiuni noi ale căștilor AirPods și ale boxei HomePod

În februarie, guvernul Indian a crescut taxele pentru importuri cu între 15 și 20 de procente. Apple va fi scutită de taxele de import pentru telefoanele produse local și va putea să aibă prețuri mai competitive și o marjă de profit mai mare.

Utilizatorii din India nu vor vedea imediat beneficiile acestei strategii pentru că va mai dura până când fabrica locală va ajunge la capacitatea maximă. Până atunci, o parte din modele vândute de iPhone 6S vor fi în continuare importate.

Serie iPhone 6 generează pentru Apple o treime din totalul vânzărilor în India, o piață unde Apple se află în prezent pe al treilea loc al segmentului de smartphone-uri premium, după Samsung și OnePlus.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
india