Apple a încercat să facă Apple Watch să meargă cu alte smartphone-uri

Apple a încercat să facă Apple Watch să meargă cu alte smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mar 2024

Gigantul american nu a intenționat ca Apple Watch să fie compatibil doar cu iPhone, dar nu a reușit să-l facă să meargă cu smartphone-urile care folosesc Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După procesul intentat de Statele Unite gigantului Apple, apare și prima informație din ceea ce are șanse să devină un lung șir de informații care nu ar fi fost făcute publice dacă nu ar fi existat acest proces.

Una din multe acuzațiile aduse Apple se referă la menținerea „grădinii împrejmuite”, care ține utilizatorii „prizonieri” în cadrul ecosistemului dezvoltat de companie.

Apple negociază implementarea AI-ului dezvoltat de Baidu pe iPhone CITEȘTE ȘI Apple negociază implementarea AI-ului dezvoltat de Baidu pe iPhone

Iar o piesă din acest puzzle, conform procurorilor americani, ar fi Apple Watch, seria de smartwatch-uri dezvoltate de companiei și care intenționat ar merge doar cu iPhone, tocmai pentru a ține utilizatorii să-i folosească smartphone-urile - spun procurorii.

Apple, însă, spune altceva. Compania a răspuns la această acuzație, menționând că a încercat, dar nu a reușit, să facă Apple Watch să meargă cu smartphone-urile care folosesc Android.

Apple spune că a încercat vreme de trei ani să facă Apple Watch să meargă cu Android, dar nu spune exact ce anume a împiedicat-o.

Răspunsul Apple vine după ce a fost dată în judecată de Statele Unite pentru menținerea ilegală a monopolului, acuzată fiind că limitează funcționarea anumitor produse și servicii și că nu permite altor companii să acceseze unele tehnologii ale produselor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
apple watch
smartphone
smartwatch
proces