Apple a lansat macOS Sonoma

Apple a lansat macOS Sonoma
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 sep 2023

macOS Sonoma, cel mai nou sistem de operare pentru Mac-uri, este acum disponibil pe laptopurile și desktop-urile Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Utilizatorii laptopurilor și desktop-urilor Apple pot instala cel mai recent update major de macOS în aceeași cu utilizatorii PC-urilor cu Windows 11, după ce Microsoft a decis să lanseze update-ul Windows 11 23H2 în aceeași zi în care Apple planificase deja lansarea macOS Sonoma.

Sonoma include, la rândul lui, o serie întreagă de noutăți, unele dintre acestea preluate sau aduse în rând cu funcționalitățile corespunzătoare de pe iPhone și iPad.

Apple vrea să crească de cinci ori producția din India în următorii cinci ani CITEȘTE ȘI Apple vrea să crească de cinci ori producția din India în următorii cinci ani

Un exemplu în acest sens vine de la noile widget-uri care pot fi plasate pe desktop și cu care utilizatorii pot interacționa. De exemplu, task-urile din widget-ul aplicației Reminders pot fi bifate direct de pe desktop, fără a se deschide aplicația.

Un alt exemplu este noul lock screen, care oferă acum un stil asemănător lock screen-ului de pe iPhone-uri.

Update-ul care măsoară 7,7GB mai include un mod dedicat gaming-ului, care promite prioritizarea resurselor către jocuri în momentul în care acestea sunt deschise.

O altă noutate care ajunge pe macOS și, aproape în același timp, pe iOS este suportul pentru profiluri multiple adăugat în Safari.

În mod normal, disponibilitatea update-ului va fi anunță printr-o notificare. Cei care doresc să-l instaleze, însă, mai repede, pot intra la Settings - General - Software Update și iniția manual actualizarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macos