Apple a lansat o avalanșă de update-uri pentru iOS 13 și încă n-a reușit să repare nici cele mai importante bug-uri

Apple a lansat o avalanșă de update-uri pentru iOS 13 și încă n-a reușit să repare nici cele mai importante bug-uri
scris 1 oct 2019

Din 19 septembrie, de când a lansat iOS 13, Apple a venit deja cu trei update-uri pentru acesta, iar utilizatorii raportează în continuare probleme majore de funcționare.

Deși nu a venit cu multe noutăți importante, dincolo de Dark Mode, noul iOS 13 creat o mulțime de probleme pentru utilizatorii dispozitivelor Apple și o imagine nu tocmai pozitivă pentru inginerii companiei.

iOS 13 a fost lansat, așa cum a promis Apple în cadrul evenimentului de lansare al noilor iPhone-uri, pe 19 septembrie. Încă dinainte de lansarea acestuia, însă, se știa că Apple va venit cu un prim update la doar câteva zile distanță.

Astfel, cinci zile mai târziu, pe 24 septembrie, simultan cu lansarea noii versiuni de iPad OS, Apple a lansat și primul update pentru iOS 13, purtând indicatorul 13.1. Dincolo de bug-uri, acest update venea să rezolve o gravă problemă de securitate, care permitea accesul la agenda de contacte și datele acestora fără a fi necesară deblocarea ecranului.

Costul mediu al unei breșe de securitate plătit de o companie afectată a ajuns la aproape 4 milioane dolari CITEȘTE ȘI Costul mediu al unei breșe de securitate plătit de o companie afectată a ajuns la aproape 4 milioane dolari

Apple a aflat din timp de această problemă, însă a preferat să lanseze iOS 13 la timp, știind că utilizatorii vor expuși doar câteva zile.

Au urmat iOS 13.1.1 pe 27 septembrie și iOS 13.1.2 pe 30 septembrie. Cele două update-uri au vizat o serie întreagă de bug-uri care afectau camerele foto, calibrarea ecranului, conexiunea Bluetooth, backup-ul pe iCloud și altele.

Practic, în mai puțin de o săptămână, compania americană a lansat trei update-uri de mentenanță pentru noul iOS 13, o evoluție fără precedent în istoria iPhone-ului.

În ciuda celor trei update-uri, noi probleme sunt raportate de utilizatori. Una dintre acestea vizează aplicația Reminders.

Utilizatorii se plâng că unele însemnări dispar singure, că denumirile listelor sunt resetate și că datele și alarmele sunt transferate incorect pe celelalte dispozitive. Unii dintre aceștia spun că alertele setate la o anumită oră pe un dispozitiv, ajung să fie activate pe alt dispozitiv la o cu totul altă oră.

Apple recunoaște că există probleme cu sincronizare prin iCloud în sensul că noua versiune a aplicației nu este compatibilă cu versiunile mai vechi de iOS și macOS. Asta înseamnă că va urma cât de curând cel puțin încă un update pentru iOS 13.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone