Apple anunță extinderea sistemului de comunicare prin satelit

Apple anunță extinderea sistemului de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 nov 2022

Funcțiile de comunicare prin satelit de pe cele mai noi iPhone-uri vor fi disponibile de luna viitoare în mai multe țări din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din decembrie, facilitățile de comunicare prin satelit oferite de Apple pentru iPhone 14 vor putea fi folosite în Marea Britanie, Irlanda, Franța și Germania.

Este prima extindere a serviciului anunțat în momentul lansării noii serii iPhone. De astăzi, acesta este funcțional în Statele Unite și Canada.

Google a încheiat un acord de 391,5 milioane de dolari cu 40 de state americane, pentru închiderea unui proces privind urmărirea locației CITEȘTE ȘI Google a încheiat un acord de 391,5 milioane de dolari cu 40 de state americane, pentru închiderea unui proces privind urmărirea locației

Serviciul Apple include două funcții în acest moment - Emergency SOS, care permite expedierea de scurte mesaje scrise și trimiterea coordonatelor geografice prin intermediul aplicației Find My.

Primele teste arată că serviciul funcționează destul de bine, însă, utilizatorii trebuie să aștepte, în medie, undeva între 3 și 5 minute pentru trimiterea unui mesaj.

În primii doi ani, Apple va oferi gratuit acest serviciu. Compania nu a comunicat până acum cât va costa folosirea acestuia după primii doi ani. Cel mai probabil, acesta va fi oferit pe bază de abonament lunar.

Apple spune că va investi 450 de milioane de dolari în infrastructura necesară acestui serviciu, al cărui principal partener este Globalstar.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
sos
satelit
find my