Apple ar lucra la un MacBook cu ecran pliabil

Apple ar lucra la un MacBook cu ecran pliabil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iul 2023

Un prim laptop Apple cu ecran pliabil ar trebui să intre pe piață peste câțiva ani, ecranele necesare urmând să fie furnizate de Samsung și LG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presa din Coreea de Sud, țara de baștină a celor de la Samsung și LG, scrie că cele două companii au fost contactate de Apple în vederea furnizării display-urilor necesare unui laptop cu ecran pliabil.

Conform surselor anonime citate de presa coreeană, Apple ar urma să prezinte primul MacBook cu ecran pliabil în 2025, urmat de lansarea pe piață în 2026.

Ant Group, o afiliată a gigantului Alibaba, a primit una dintre cele mai mari amenzi. De ce au atacat autoritățile de la Beijing imperiul lui Jack Ma CITEȘTE ȘI Ant Group, o afiliată a gigantului Alibaba, a primit una dintre cele mai mari amenzi. De ce au atacat autoritățile de la Beijing imperiul lui Jack Ma

Nu este singurul produs cu ecran pliabil la care Apple ar lucra, conform informațiilor vehiculate pe surse. În cărți este și o tabletă care se pliază, transformându-se într-un telefon.

Pentru Samsung și LG, intrarea Apple pe piața laptopurilor pliabile este de bun augur. Cele două companii au investit mult în această tehnologie, care întârzie să le aducă profitul scontat, pentru că nici producătorii nu se grăbesc să se arunce asupra acestei piețe.

Ecranele pliabile de mari dimensiuni, precum cele folosite pe laptopurile pliabile, ar trebui să fie mai profitabile decât cele mici, care sunt din ce în ce mai cerute de producătorii de smartphone-uri cu ecrane pliabile.

Cel mai cunoscut jucător al pieței de laptopuri pliabile este, deocamdată, Asus, cu seria Zenbook Fold.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook
ecran pliabil
samsung
lg