Apple ar putea asambla produse în Indonezia

Apple ar putea asambla produse în Indonezia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2024

După o întâlnire cu președintele Indoneziei, Tim Cook, șeful Apple, a declarat că ia în considerare o eventuală producție în această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cook a declarat că Apple evaluează o eventuală dezvoltare a capacității de producție în Indonezia, unde ar putea fi asamblate, pe viitor, unele dintre produsele companiei.

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce șeful companiei s-a întâlnit Președintele Indoneziei Joko Widodo.

TikTok actualizează regulile și introduce noi funcții CITEȘTE ȘI TikTok actualizează regulile și introduce noi funcții

„Cred că abilitatea de a investi în Indonezia este nesfârșită. Cred că există o mulțime de locuri grozave unde putem investi. Și investim. Credem în țară” a declarat șeful Apple.

În ultimii trei ani, Apple a făcut eforturi pentru a-și diversifica producția, dependentă cândva de China, acolo unde măsurile anti-Covid ale guvernului au expus slăbiciunile strategiei.

Vietnam și India au devenit două țări importante pentru producția produselor Apple. De altfel, deja 14% dintre iPhone-uri sunt deja asamblate în India.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
indonezia
iphone