Apple ar putea depăși Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri

Apple ar putea depăși Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2021

Cu o scădere pentru Samsung și o creștere pentru Apple, cele două companii ar putea face rocada în ultimul trimestru al anului, în fruntea topului producătorilor de smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 21,2%, Samsung este liderul pieței de smartphone-uri, urmat de Apple. Însă, conform estimării făcute de TrendForce, cele două companii vor avea evoluții opuse în ultimul trimestru al anului și ar putea face schimb de locuri.

Pe de o parte, se estimează că Samsung ar putea pierde cotă de piață și ar urma să ajungă la 19,4% în ultimul trimestru al acestui an.

Sute de mii de utilizatori au descărcat troieni bancari din Google Play CITEȘTE ȘI Sute de mii de utilizatori au descărcat troieni bancari din Google Play

Pe de altă parte, Apple va crește de la 15,9% la 23,2% în aceeași perioadă, ceea ce va propulsa compania americană în fruntea topului producătorilor de smartphone-uri, deasupra tuturor celor care vând telefoane cu Android.

Estimarea prevede o creștere de peste 7% pentru Apple, ceea ce ar reprezenta o performanță excepțională. Motorul acesteia ar fi noul iPhone 13, care, chiar dacă nu se vinde atât de bine cum se aștepta Apple, va fi un model de succes.

Restul clasamentului se preconizează să rămână neschimbat, cu Oppo, Xiaomi și Vivo pe următoarele locuri, toți cu ușoare scăderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
applem samsung
smartphone