Apple ar putea implementa un nou tip de tastatură pe laptopurile sale

Apple ar putea implementa un nou tip de tastatură pe laptopurile sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2019

Compania americană pare să se fi decis să renunțe la “tastatura fluture” din ultimii ani, cea care a fost extrem de criticată de clienți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analistul chinez Ming-Chi Kuo dă ca sigură despărțirea Apple de “tastatura fluture”, pe care a folosit-o încă din 2015 și pe care s-a încăpățânat să o folosească inclusiv anul acesta, în ciuda problemele foarte mediatizate.

Apple ar urma să revină la un design mai tradițional, de tip foarfecă, în care butonul este conectat la tastatură prin două bucăți de plastic care sunt acționate precum lamele unei foarfeci. Doar că mecanismul ar urma să fie întărit cu fibră de sticlă.

Primul laptop în care va putea fi văzută noua tastatură este un MacBook Air, ce urmează să fie lansat spre finalul anului. Acesta va fi urmat de un MacBook Pro care va intra pe piață anul viitor.

FaceTime va modifica în timp real privirea interlocutorilor pentru a crea impresia contactului vizual CITEȘTE ȘI FaceTime va modifica în timp real privirea interlocutorilor pentru a crea impresia contactului vizual

Spre deosebire de problematica “tastatură fluture” (numită așa tot după mecanismul din spatele butoanelor), viitoarea tastatura va fi puțin mai groasă, dar nu suficient cât să se observe cu ochiul liber.

Noua tastatură, care se pare că va fi produsă de compania taiwaneză Sunrex, va fi mai ieftin de produs și ar trebui să ofere o experiență mai bună la scris datorită cursei mai lungi a tastelor.

“Tastatura fluture” în ciuda numeroaselor modificări pe care Apple i le-a adus, a rămas o sursă de frustrare pentru utilizatorii ale căror taste nu mai răspundeau la comenzi în momentul în care intra praf sub ele.

Apple a negat mult timp problemele, iar când a recunoscut oficial că există cu adevărat o problemă, a susținut că sunt afectați un număr mic de utilizatori.

Pe de altă parte, compania americană a lansat recent un program gratuit de reparare pentru unele din laptopurile pe care le-a vândut în ultimii patru ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
laptop
macbook
tastatura