Apple ar putea vinde pe viitor iPhone-ul pe bază de abonament împreună cu alte servicii și produse

Apple ar putea vinde pe viitor iPhone-ul pe bază de abonament împreună cu alte servicii și produse
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 oct 2019

În locul unui preț plătit complet de la bun început, smartphone-urile Apple ar putea fi vândute în cadrul unui abonament lunar care să includă upgrade-urile viitorare și alte servicii alte companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Investitorii Apple ar dori ca gigantul american să treacă de la un preț unic pentru iPhone la un abonament, care să migreze câștigurile companiei de la vânzările clasice la o formă de venit recurent.

În cadrul conferinței cu investitorii organizate cu ocazia anunțării celor mai recente rezultate financiare, Tim Cook, șeful Apple, nu doar că nu a respins ideea, ci a lăsat să se înțeleagă că se fac deja pași în această direcție.

Înlocuirea prețului unic cu un abonament ar avea un potențial mare de creștere pentru Apple, în opinia lui Cook.

VIDEO Nokia 6.2, disponibil în România. La ce preț este vândut CITEȘTE ȘI VIDEO Nokia 6.2, disponibil în România. La ce preț este vândut

Numit de unii Apple Prime, după modelul Amazon Prime, abonamentul Apple ar urma să includă achiziția iPhone-urilor noi, upgrade-urile pentru acestea, unele din serviciile companiei precum iCloud sau Apple TV+ și chiar anumite produse hardware, gen căștile wireless AirPods.

Investitorii văd în acest gen de abonament o soluție pentru creșterea valorii acțiunilor independentă de creșterea vânzărilor și a prețurilor.

Apple a înregistrat venituri de 64 miliarde de dolari în Q4, cu 2% mai mari de la an la an. iPhone-urile au generat venituri de 33,36 miliarde de dolari, cu 9% mai mici decât în urmă cu an, dar peste așteptările analiștilor și peste trimestrul anterior, când au fost de 25,99 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone