Apple cere să fie scutită de taxele pentru importurile din China

Apple cere să fie scutită de taxele pentru importurile din China
scris 24 iul 2019

La puțin timp după ce a mutat producția Mac Pro în China, Apple cere administrației Trump să fie scutită de noua taxă pentru componentele importante din această țară.

Apple a depus o cerere oficială prin care dorește ca importul componentelor pentru un anumit produs al său să fie scutit de taxa de 25% impusă mai nou de Statele Unite pentru importurile din China.

Compania nu specifică despre ce produs este vorba, însă descrierea și componentele vizate se potrivesc cu PC-ul high-end Mac Pro.

Interesant este că Apple a decis să mute în China producția de Mac Pro în urmă cu doar câteva săptămâni. Mac Pro era singurul produs important pe care Apple îl mai construia încă în Statele Unite.

Apple își favorizează aplicațiile, afișându-le în App Store mai sus decât concurența CITEȘTE ȘI Apple își favorizează aplicațiile, afișându-le în App Store mai sus decât concurența

Documentul depus de Apple pe 18 iulie vizează componete din oțel inoxidabil, rame de aluminiu, surse de putere, circuite și diverse tipuri de cabluri.

Nu ar fi prima oară când Apple beneficiază de scutiri de taxe pentru importuri. De același tratament s-au bucurat în trecut și alte produse ale companiei, printre care Apple Watch și AirPods.

Președintele Statelor Unite a declarat în trecut să pot beneficia de scutiri produsele care nu pot fi aduse decât din China, cu condiția ca acestea să fie de importanță strategică pentru regimul de la Beijing.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
mac pro