Apple domină topul celor mai vândute smartphone-uri

Apple domină topul celor mai vândute smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2024

Modelele Pro de iPhone au continuat să crească în popularitate și să domine topul celor mai vândute smartphone-uri în primul trimestru al acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Conform Counterpoint Research, Apple și Samsung împart primele zece poziții ale topului celor mai populare modele smartphone, cu iPhone luând primele locuri.

iPhone 15 Pro Max a fost cel mai vândut smartphone, urmat de alte trei smartphone-uri Apple: iPhone 15, iPhone 15 Pro și iPhone 14.

Windows 11 pierde utilizatori CITEȘTE ȘI Windows 11 pierde utilizatori

Smartphone-urile Samsung apar în top de la locul cinci, începând cu Galaxy S24 Ultra și Galaxy A15 5G.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, se observă un progres pentru versiunile Pro de iPhone. Dacă în T1 2023 iPhone 14 Pro Max era pe al doilea loc, devansat de iPhone 14, acum iPhone 15 este pe al doilea loc, iar iPhone 15 Pro Max urcă pe primul loc.

Este evidentă creșterea în popularitate a modelelor Pro de iPhone, care se vând mai scump și aduc o marjă mai mare de profit pentru iPhone. Acestea au ajuns să reprezinte jumătate din toate vânzările de smartphone-uri făcute de Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
iphone
galaxy
smartphone