Apple încearcă să atenueze șocul vânzărilor de iPhone: App Store a doborât recordul de încasări în ajunul Revelionului

Apple încearcă să atenueze șocul vânzărilor de iPhone: App Store a doborât recordul de încasări în ajunul Revelionului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2019

Magazinul de aplicații pentru iOS a generat în ultima zi a anului trecut 322 de milioane de dolari venituri din vânzarea de aplicații și jocuri, reprezentând un nou record pentru Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După veștile proaste legate de vânzările sub așteptări de iPhone-uri așteptate în primul trimestru din 2019, Apple fost pregătită cu mai multe vești pozitive care să atenueze șocul, printre care și cele legate de vânzările de jocuri și aplicații.

În perioada sărbătorilor de iarnă, între Crăciun și Revelion, Apple a obțin din vânzările de jocuri și aplicații din cadrul App Store 1,22 de miliarde de dolari.

Ziua dinaintea Revelionului a adus un nou record pentru încasările unei singure zi din jocurile și aplicațiile disponibile în App Store. 322 de milioane de dolari au cheltuit posesorii de iPhone și iPad doar în ultima zi a anului trecut.

Tim Cook contracarează efectele negative ale revizuirii vânzărilor cu un email către angajații Apple, în care spune că așteaptă venituri record în primul trimestru CITEȘTE ȘI Tim Cook contracarează efectele negative ale revizuirii vânzărilor cu un email către angajații Apple, în care spune că așteaptă venituri record în primul trimestru

Creșterea masivă a veniturilor din App Store în perioada sărbătorilor de iarnă se justifică prin dispozitivele noi cumpărate de utilizatori în această perioadă, dispozitive pentru care cumpără aplicații și jocuri noi, respectiv consumă cardurile cadou primite.

Ca de obicei, cei mai mulți bani au venit din jocuri, inclusiv prin cumpărăturile făcute în cadrul acestora,  Fortnite și PUG fiind vedetele, urmate de titluri precum Brawl Stars, Asphalt 9 și Monster Strike.

În ultima zi a anului, conform Apple, un succes deosebit au înregistrat aplicațiile de productivitate, sănătate și educaționale. Liderii au fost 1Password, Sweat și Lumosity.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
aplicatii
app store
apple
iphone
ipad