Apple își face propriul modem pentru iPhone

Apple își face propriul modem pentru iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 dec 2020

După ce a dezvoltat propriile procesoare pentru a le înlocui pe cele Intel, Apple lucrează la propriile modemuri, pe care să le pună pe iPhone în locul celor furnizate de prietenul-dușman Qualcomm.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple se află deja în fazele incipiente ale dezvoltării unui cip pe baza căruia să-și creeze propriul modem, pe care să-l integreze în produsele sale mobile, precum Watch, iPhone sau iPad.

Informația vine dintr-un mail intern dat de Johny Srouji, responsabil de dezvoltarea cipurilor companiei, care le spune angajaților că anul acesta s-a început lucrul la propriul modem al companiei.

Șeful Apple, Tim Cook, critică alte companii mari de tehnologie pentru că nu iau măsuri mai responsabile față de dezinformare și confidențialitatea datelor CITEȘTE ȘI Șeful Apple, Tim Cook, critică alte companii mari de tehnologie pentru că nu iau măsuri mai responsabile față de dezinformare și confidențialitatea datelor

Apple are în prezent contract cu Qualcomm pentru furnizarea de modemuri, după ce, vreme de mai mulți ani, cele două companii s-au dat reciproc în judecată acuzându-se reciproc de lucruri necurate.

Dezvoltarea de către Apple a propriilor modemuri nu ar trebui, totuși, să reprezinte o mare surpriză, mai ales după achiziția cu 1 miliard de dolari a diviziei Intel de modemuri 5G de anul trecut.

Rămâne de văzut și când va ajunge Apple să înlocuiască modemurile Qualcomm cu cele proprii și ce diferențe tehnice și de consum vor exista.

Dezvoltarea internă a componentelor pentru a reduce dependența de alte companii și a reduce cheltuielile este o politică evidentă a Apple în ultimii ani. Recent, Apple a lansat primele laptopuri și desktop-uri cu propriile procesoare, care, nu doar că sunt mai performante decât cele Intel, dar conferă și o autonomie mai mare datorită unui consum mai mic de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
modem
iphone