Apple lansează o opțiune pentru oprirea monitorizării continue a localizării pe iPhone

Apple lansează o opțiune pentru oprirea monitorizării continue a localizării pe iPhone
scris 29 ian 2020

Utilizatorii pot dezactiva localizarea continuă pe care o fac cele mai noi iPhone-uri, după instalarea celui mai recent update de iOS.

Gigantul american lansează un nou update de iOS, cu numărul 13.1.1 a cărui principală noutate este posibilitatea dezactivării cipului U1, implicat într-unul dintre cele mai noi scandaluri privind intimitatea utilizatorilor Apple.

Din cauza acestui cip, localizarea celor trei iPhone-uri din cea mai nouă serie lansată anul trecut se realiza chiar și atunci când utilizatorul dezactiva opțiunile de localizare pe care le avea la dispoziție.

Toate iPhone-urile compatibile cu iOS 13 vor putea instala și iOS 14 CITEȘTE ȘI Toate iPhone-urile compatibile cu iOS 13 vor putea instala și iOS 14

Acum, Apple introduce o opțiune prin care utilizatorii pot dezactiva inclusiv cipul U1. Această poate fi găsită la Settings > Privacy > Location Services..

iOS 13.1.1 este deja al zecelea update pe care Apple îl lansează pentru iOS 13 și vine la o lună după iOS 13.3. Chiar și așa, lista de bug-uri reparate de acest al zecelea update este una foarte lungă, încă un semn al faptului că iOS 13 nu a fost cea mai reușită versiune a sistemului de operare folosit de iPhone-uri.

Apple a mai anunțat că 80% dintre device-urile vândute în ultimii trei ani folosesc cea mai recentă versiune de iOS.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
ios
localizare
intimitate