Apple nu va mai oferi acces guvernelor la informații despre notificările utilizatorilor fără un ordin judecătoresc

Apple nu va mai oferi acces guvernelor la informații despre notificările utilizatorilor fără un ordin judecătoresc
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 dec 2023

Apple și-a modificat politica, după ce s-a aflat că, alături de Google, oferă guvernelor informații despre notificările primite utilizatori, astfel încât cererile guvernelor să fie satisfăcute doar în baza unui ordin judecătoresc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senatorul american Ron Wyden a făcut recent public faptul că atât Google, cât și Apple au oferit, la cererea guvernelor din anumite țări, acces la informații legate de notificările primite de utilizatorii de smartphone-uri.

Însă, modul în care cele două companii se conformau cererilor primite de la guverne era diferite. Google oferea informațiile doar în baza unui ordin judecătoresc, în vreme ce Apple le dădea fără acest ordin.

Zuckerberg anunță - Threads a intrat în Europa CITEȘTE ȘI Zuckerberg anunță - Threads a intrat în Europa

După ce informația a ajuns în presă, Apple și-a modificat politice, menționând nu doar că informațiile despre notificări pot fi accesate de guverne în anumite cazuri, dar și că pentru a oferi acces la aceste date compania necesită acum un ordin judecătoresc.

Practic, Apple încearcă să evite o problemă de imagine, mai ales în contextul în care compania își promovează produsele și prin intermediul funcțiilor de protejare a intimității, și impune același nivel de strictețe precum Google.

Senatorul Wyden, care a salutat decizia Apple, a cerut Departamentului de Justiție să nu obstrucționeze cele două companii din a fi transparente în legătură cu cererile de acces la notificări, „în special când acestea vin de la guvernele altor țări”.

Aceasta cerere vine în contextul în care Departamentului de Justiție a interzis atât Apple, cât și Google să spună public ce guverne au cerut acces la notificările utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
guverne
informații
notificările
supraveghere
ordin judecătoresc