Apple plătește 25 de milioane de dolari pentru a închide un proces

Apple plătește 25 de milioane de dolari pentru a închide un proces
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 dec 2023

Acuzată că a dezinformat utilizatorii cu privire la funcția Family Sharing, Apple a ales să plătească pentru ca procesul să nu-și urmeze cursul până la capăt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Family Sharing este o funcție prin care până la șase membrii ai unei familii pot folosi aceleași abonamente. De exemplu, dacă o aplicație este disponibilă pe bază de abonament, iar unul din membrii familiei a cumpărat un abonament, atunci și ceilalți membrii pot folosi aplicația, fără să mai plătească.

În cadrul procesului, Apple a fost acuzată că a făcut utilizatorii să creadă că această facilitate este disponibilă pentru orice aplicație descărcată din App Store.

Apple nu va mai oferi acces guvernelor la informații despre notificările utilizatorilor fără un ordin judecătoresc CITEȘTE ȘI Apple nu va mai oferi acces guvernelor la informații despre notificările utilizatorilor fără un ordin judecătoresc

În realitate, dezvoltatorii nu sunt obligați să suporte Family Sharing, astfel că nu toate aplicațiile și serviciile sunt disponibile gratuit pentru ceilalți membrii ai familiei.

Acuzațiile se referă la perioada 2015 - 2019 și va aduce americanilor care au folosit Family Sharing în această perioadă până la 50 de dolari din cele 25 de milioane plătite de compania americană.

Chiar dacă a ales să plătească pentru a scăpa de proces, Apple, în continuare, neagă cu ar fi vinovată.

Acum, în pagina dedicată unei aplicații din App Store, se specifică clar dacă aceasta suportă Family Sharing.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
family sharing