Apple pregătește lansarea serviciului de știri

Apple pregătește lansarea serviciului de știri
scris 14 feb 2019

Serviciul de știri pe bază de abonament pe care Apple se preconizează că-l va lansa ar putea fi anunțat oficial în ultima parte a lunii viitoare.

Conform surselor citate de BuzzFeed, Apple ar urma să-și lanseze serviciul de știri pe bază de abonament în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 25 martie.

Evenimentul din martie, spre deosebire de anii anteriori, când aducea versiuni noi de iPad, se pare că nu va avea o componentă hardware, ci se va concentra doar pe divizia de servicii a companiei americane.

Serviciul de știri al celor de la Apple este mediatizat încă de anul trecut. Mai multe instituții de presă de despre ocean au publicat anul trecut informații din surse anonime, iar referiri despre acesta au fost găsite inclusiv în codul sursă al sistemului de operare iOS.

Teaser VIDEO: Samsung dezvăluie când lansează primul său smartphone pliabil. Cât va costa CITEȘTE ȘI Teaser VIDEO: Samsung dezvăluie când lansează primul său smartphone pliabil. Cât va costa

Conform The Wall Street Journal, Apple ar urma să oprească 50% din veniturile pe care viitorul serviciu le va genera. Restul veniturilor ar urma să fie împărțite între publicații în funcție de cât de citite sunt știrile lor.

Modelul de monetizare este similar cu sistemul de calcul folosit de serviciile de streaming muzical, unde artiștii sunt plătiți o anumită sumă pentru fiecare melodie ascultată.

Însă, procentul foarte mare pe care Apple și-l va opri ar fi generat nemulțumiri în rândul presei. Se pare că, până acum, marile publicații americane, printre care The New York Times și The Washington Post încă nu și-au dat acordul.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
stiri