Apple reduce producția de iPhone 12

Apple reduce producția de iPhone 12
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mar 2021

Producătorii de componente pentru seria iPhone 12 au primit indicații să reducă semnificativ producția pentru prima jumătate a acestui an, comparativ cu nivelul ultimei lunii a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform mai multor surse din rândul partenerilor chinezi ai Apple, citați de Nikkei, compania americană a decis reducerea cu 20% față de decembrie 2020 a producției pentru toate modele de iPhone din noua serie.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Cel mai afectat model va fi iPhone 12 mini, a cărei producție ar fi reducă cu nu mai puțin de 70%.

Apple comandase, inițial, 96 de milioane de telefoane pentru prima jumătate a acestui an. Acum, după ajustări, Apple vizează producerea a 75 de milioane de unități, ceea ce oricum este puțin peste cele 74,3 milioane de telefoane produse în prima jumătate a anului trecut.

În schimb, Apple păstrează target-ul de 230 de milioane de iPhone-uri produse pe tot anul 2021, ceea ce înseamnă că gigantul american crede că va recupera teren în a doua parte a anului. În mod tradițional, Apple performează cel mai bine în ultimul trimestru, după lansarea seriilor noi în septembrie - octombrie.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Se pare că Apple a supraestimat grosolan cererea pentru iPhone mini, cred unii analiști. Nu doar că, din această cauză, va reduce cu 70% producția acestui model, dar unor furnizori de componente li s-a cerut chiar să oprească temporar producția.

În plus, unele din componentele de iPhone 12 mini au fost direcționate către modele care se vând mai bine, precum versiunile Pro și Pro Max ale seriei.

Conform estimărilor, deși este cel mai ieftin model din serie, iPhone 12 mini reprezenta la finele anului trecut între 10% și 15% din vânzările totale ale noii serii.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Până la finele acestui an, Apple va începe să producă modelele seriei iPhone 12 în India, la fabrica de lângă orașul Bengaluru. Conform legislației indiene, compania americană va beneficia de taxe mai mici cu 22% pentru seria care, după lansarea iPhone 13, se va ieftini și va fi mai accesibilă inclusiv în India, o țară cu o putere redusă de cumpărare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12
india