Apple repară o nouă vulnerabilitate exploatată de hackeri

Apple repară o nouă vulnerabilitate exploatată de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iul 2021

O nouă problemă gravă de securitatea a mai multor dispozitive Apple a fost reparată printr-un update a cărui instalare se recomandă să se facă rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a lansat un update pentru iOS, iPadOS, macOS Big Sur, care vine să rezolve o gaură de securitate gravă, care se regăsea în iPhone, iPad și Mac.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Patch-ul cu indicativul CVE-2021-30807 vine să repare o problemă a componentei framebuffer, care este responsabilă de modul în care memoria dispozitivului gestionează afișajul ecranului.

Folosindu-se de această vulnerabilitate, un hacker poate ajunge să ruleze cod cu privilegii de kernel pe dispozitivul afectat. Privilegiile de kernel îi conferă hackerului control complet asupra unui iPhone, iPad ori Mac.

Apple recunoaște că există indicii conform cărora această vulnerabilitate era cunoscută și folosită deja de hackeri, însă oficialii companiei nu au oferit mai multe informații. Ar putea fi doar o coincidență faptul că această vulnerabilitate este reparată la doar câteva zile după izbucnirea scandalului de spionaj Pegasus.

Până acum, Apple a avut un 2021 plin de evenimente pe partea de securitate. Compania care se mândrește cu nivelul de securitate al dispozitivelor sale a reparat deja 13 găuri de securitate de tip zero-day (explotate activ de hackeri) în primele șapte luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
iphone
ipad
mac