Apple și-a menținut dominația pe piața tabletelor în 2020

Apple și-a menținut dominația pe piața tabletelor în 2020
scris 2 feb 2021

Vânzările de iPad au crescut anul trecut cu 24%, iar Apple are acum o cotă aproape dublă față de Samsung, al doilea jucător din piață.

Canalys a publicat cifrele privind vânzările de tablete din ultimul trimestru al anului trecut, cel care încununează un nou an excelent pentru iPad, tabletă ce încă nu are un rival pe măsură, în condițiile în care Android lasă în continuare de dorit pe ecranele mari.

Apple a livrat 19,2 milioane de iPad-uri în T4 2020, crescând cu 40% de la an la an. Este cel mai bun trimestru pentru tabletele Apple din ultimii 6 ani. Pe tot anul, Canalys estimează că Apple a livrat 58,8 milioane de tablete, cu 24% față de 2019.

FOTO Apple lansează o extensie pentru folosirea și sincronizarea parolelor între device-urile proprii și Chrome CITEȘTE ȘI FOTO Apple lansează o extensie pentru folosirea și sincronizarea parolelor între device-urile proprii și Chrome

Compania americană are acum o cotă de piață de 37%, aproape dublu față de Samsung, care deține 19% din piață, după ce a livrat 9.9 milioane de tablete în T4. Deși a crescut cu 41% de la an la an, Samsung a pierdut 2% din cota de piață pe care o avea în urmă cu un an.

Amazon și Lenovo sunt pe locurile trei și patru cu 6,5 respectiv 5,6 milioane de unități livrate în T4. Amazon a crescut cu 54%, iar Lenovo cu 125%.

În fapt, singura companie din top 5 care a scăzut este Huawei, care, la fel ca și în cazul smartphone-urilor, are probleme din cauza embargoului impus de Statele Unite. Huawei a scăzut cu 24%, după ce a livrat 3,5 milioane de tablete, având acum doar 7% cotă de piață.

Per ansamblu, în 2020 ai fost livrate 160,6 milioane de tablete, în creștere de la an la an cu 28%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tablete