Apple și-ar putea prezenta prima cască de realitate mixtă la WWDC

Apple și-ar putea prezenta prima cască de realitate mixtă la WWDC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 feb 2023

Prima cască de MX Apple, aflată în dezvoltare de foarte mult timp și amânată deja de mai multe ori, ar putea fi prezentată public pentru prima oară în cadrul evenimentului anual dedicat de companie dezvoltatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna iunie, la Worldwide Developers Conference, Apple ar putea să-și prezinte, în sfârșit, prima cască de realitate mixtă, susțin sursele citate de Bloomberg.

La ultima strigare pe surse, în cărți era o prezentare în luna aprilie, dar se pare că au apărut noi complicații, pentru care a fost necesară o nouă amânare.

Apple repară o vulnerabilitate a propriilor dispozitive folosită de hackeri CITEȘTE ȘI Apple repară o vulnerabilitate a propriilor dispozitive folosită de hackeri

Intrarea pe piață ar urma să aibă loc undeva spre finele anului, astfel că din iunie până atunci dezvoltatorii vor avea câteva luni la dispoziție pentru a vedea produsul și a încerca să dezvolte primele aplicații și jocuri.

Se zvonește că produsul celor de la Apple va fi unul scump, cu un preț ce ar putea ajunge la 3.000 de dolari, dar va îngloba tehnologii și facilități care nu se găsesc la alte căști care există acum pe piață.

Prima cască Apple de MX se pare că va avea două ecrane 4K și foarte multe camere și senzori care vor oferi funcții avansate de tracking și va putea fi folosită fără un controller.

La baza acesteia se va afla un chipset M2, care se așteaptă să fie cel mai puternic implementat vreodată într-un astfel de produs. O problema va fi autonomia redusă și faptul că va fi necesară o baterie externă.

Este posibil ca prima cască Apple de MX să se numească Reality Pro. Este deja aproape o certitudine că sistemul acesteia de operare va fi xrOS, similar ca interfață cu iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple cască
realitate mixtă
wwdc