Apple și Qualcomm anunță încheierea litigiului

Apple și Qualcomm anunță încheierea litigiului
scris 17 apr 2019

După procese în mai multe țări ale lumi și un război al declarațiilor în presă, Apple și Qualcomm anunță într-un comunicat de presă că ajuns la un numitor comun.

În comunicatul de presă se lasă de înțeles că Qualcomm va produce, din nou, chipset-uri pentru iPhone. Suma pe care o va plăti Apple pentru chipset-uri nu a fost anunțată.

După anunț, valoarea acțiunilor Qualcomm a crescut cu peste 20%, crescându-i valoarea de piață cu 14,5 miliarde în ceea ce a devenit cea mai bună zi la bursă a companiei americane.

Acțiunile Apple au crescut cu un procent, în vreme ce acțiunile Intel au scăzut.

70% dintre atacurile cibernetice vizează vulnerabilități Microsoft Office CITEȘTE ȘI 70% dintre atacurile cibernetice vizează vulnerabilități Microsoft Office

Înțelegerea este văzută ca o mare victorie pentru Qualcomm, care recâștigă unul dintre cei mai mari clienți ai companiei - o înțelegere care părea imposibilă doar în urmă cu câteva săptămâni.

Cele două companii au fost implicate într-o luptă legală complicată, în care Apple a acuzat Qualcomm de șantaj în vederea obținerii unor sume mai mari pentru chip-uri, în vreme ce Qualcomm a dat Apple în judecată pentru folosirea fără drept a unor brevete.

Qualcomm a obținut chiar în mai multe țări blocarea vânzărilor pentru modelele de iPhone care-i nu respectau brevetele deținute de companie.

Apple, pe de altă parte, se pare că avea probleme mari cu planurile privind trecerea la 5G. Modemurile 5G pentru iPhone-urile din 2020 ar fi trebuit să fie livrate de Intel, însă se pare că aceasta nu s-a mișcat atât de repede și de bine precum ar fi dorit Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
qualcomm