Apple trebuie să plătească 625 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete

Apple trebuie să plătească 625 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 feb 2016

Apple trebuie să plătească despăgubiri de 625 de milioane de dolari companiei americane VirnetX pentru încălcarea unor brevete legate de anumite tehnologii folosite de aplicații ca FaceTime sau iMessenger, potrivit unei decizii adoptate de o instanță din SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma stabilită a fost peste cea solicitată inițial de VirnetX, de 532 milioane de dolari, instanța stabilind că Apple a încălcat conștient brevetele.

În trecut, VirnetX, specializată în deținerea și valorificarea de brevete, a dat în judecată și alte companii, precum Cisco Systems, Avaya si Siemens Enterprise Communications. VirnetX deține circa 80 de brevete, în timp ce alte 100 sunt în curs de înregistrare, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

Vodafone România anunță o creștere de aproape 6% a numărului de abonați, la 31 decembrie 2015 CITEȘTE ȘI Vodafone România anunță o creștere de aproape 6% a numărului de abonați, la 31 decembrie 2015

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că gigantul IT este “surprins și dezamăgit de verdict“, adăugând că “astfel de cazuri atrag atenția asupra nevoii urgente de schimbare a legilor privind brevetele“. Reprezentanții VirnetX nu au dorit să comenteze.

Acțiunile VirnetX  au urcat cu aproximativ o treime după apariția informațiilor privind despăgubirile pe care firma ar urma să le primească de la Apple.

  
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
virnetx
brevet
instanta
desagubiri