Apple cere despăgubiri suplimentare de 180 de milioane de dolari de la Samsung

Apple cere despăgubiri suplimentare de 180 de milioane de dolari de la Samsung
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 dec 2015

Apple cere, în instanță, despăgubiri suplimentare de 180 de milioane de dolari de la Samsung Electronics, după ce compania sud-coreeană a plătit, pe 14 decembrie, 548 milioane de dolari către gigantul american, pentru încălcarea unor brevete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Apple cere despăgubiri suplimentare pentru încălcarea unor brevete în cazul a 5 modele de smartphone, lansate de Samsung după 2012 (când Apple dăduse deja în judecată compania sud-coreeană), care folosesc elemente de design dezvoltate de gigantul american, transmite Reuters.   

Procesele între cele două companii au început în 2011, când Apple a dat în judecată Samsung pentru încălcarea mai multor brevete care vizează tehnologia și designul iPhone.

Apple a cerut daune de 2,5 miliarde de dolari, dar instanța a acordat în prima decizie puțin peste un miliard. În urma rejudecărilor, suma a scăzut mai întâi la 930 milioane dolari, pentru ca, în mai 2015, aceasta să fie stabilită la 548 milioane dolari.

Aproape un sfert din cele 353 milioane de smartphone-uri vândute la nivel mondial în trimestrul al treilea al anului au fost produse de Samsung, care a păstrat cea mai mare cotă de piață, potrivit Gartner.

Apple este în prezent cel mai valoros brand la nivel global, potrivit topului Best Global Brands, realizat de compania de consultanță și evaluare Interbrand. Valoare brandului Apple a crescut cu 43% față de anul trecut, la 170,2 de miliarde de dolari.

În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie, Apple a înregistrat un profit net de 53,4 miliarde de dolari, cel mai mare câștig anual înregistrat vreodată de o companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
iphone
despagubiri
daune
proces