Toshiba estimează o pierdere anuală de 6 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria companiei

Toshiba estimează o pierdere anuală de 6 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 feb 2016

Toshiba va raporta la finele anului fiscal 2015/2016, care se încheie în martie, cea mai mare pierdere din istoria de 140 de ani a companiei nipone, estimată la 710 miliarde de yeni (6 miliarde de dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie, Toshiba estima o pierdere anuală de circa 4,5 miliarde de dolari. Atunci, compania a anunțat că va renunța la 6.800 de locuri de muncă, echivalentul a 3% din personal, în încercarea de a reduce costurile. Având în vederere că, potrivit prognozei actuale, pierderea va fi cu circa 1,5 miliarde de dolari peste estimările anterioare, numărul concedierilor ar putea fi chiar mai mare.

Nouă oferte pentru sistemul IT care va urmări cum folosesc angajații ANAF bazele de date și aplicațiile instituției CITEȘTE ȘI Nouă oferte pentru sistemul IT care va urmări cum folosesc angajații ANAF bazele de date și aplicațiile instituției

Compania trece printr-un amplu proces de restructurare, după ce o firmă de audit a descoperit în aprilie că Toshiba a raportat sistematic profituri anuale peste cele realizate de fapt. În ultimii șapte ani, profitul companiei ar fi fost "umflat" cu 155 de miliarde de yeni (1,2 miliarde de dolari), după ce persoanele din conducere ar fi stabilit obiective financiare foarte greu de atins de către angajați.

Președintele Toshiba la acel moment, Hisao Tanaka, dar și alte persoane cu atribuții de conducere, au demisionat în luna iulie, în urma scandalului în care este implicată compania niponă.

Totodată, autoritățile nipone au propus amendarea companiei cu suma de 7,4 miliarde yeni (62 milioane de dolari), ca urmare a raportărilor false privind profitul din ultimii șapte ani, aceasta fiind cea mai mare sancțiune financiară impusă unei firme din Japonia pentru nereguli contabile.

În perioada octombrie-decembrie, compania a înregistrat o pierdere de 516,7 miliarde de yeni (4,3 miliarde de dolari).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
pierdere
record
rezultate
estimari
restructurari