Apple va crea un portal special unde autoritățile vor putea solicita și obține în mod oficial date ale utilizatorilor companiei

Apple va crea un portal special unde autoritățile vor putea solicita și obține în mod oficial date ale utilizatorilor companiei
scris 7 sep 2018

Apple va crea un portal special unde autoritățile vor putea solicita și obține în mod oficial date ale utilizatorilor companiei, potrivit unei scrisori trimisă unui senator, obținute de Business Insider.

În scrisoarea adresată Senatului SUA, consilierul juridic principal al Apple, Kate Adams, a spus că vor fi luate mai multe măsuri pentru a facilita poliției să obțină date ale utilizatorilor în timpul investigațiilor, scrie News.ro.

Poliția trimite în mod frecvent citații companiilor de tehnologie, între care Google, Apple și Facebook, pentru furnizarea de date ale clienților acestora.

Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania

Apple, de exemplu, a răspuns anul trecut la circa 14.000 de solicitări în Statele Unite. Pentru a simplifica acest proces, Apple intenționează să creeze acest portal special unde ofițerii de poliție să solicite și să obțină date, dacă vor avea temei legal.

Apple va mai crea o echipă care va explica poliției și altor autorități din lume, în cadrul unui curs, ce poate oferi compania în investigațiile penale, urmând să creeze și o versiune online a cursului respectiv.

Multe dintre schimbările Apple sunt un răspuns la un raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, numit ” "Low Hanging Fruit". Raportul a fost prezentat în Senat de senatorul Sheldon Whitehouse, căruia i-a adresat Apple scrisoarea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
portal
date