Apple vrea să integreze funcții de sport și sănătate în AirPods

Apple vrea să integreze funcții de sport și sănătate în AirPods
scris 26 mai 2020

Căștile wireless AirPods ar putea, într-o versiune viitoare, să ofere funcții de monitorizare a sănătății și activității sportive disponibile în prezent pe smartwatch-uri și smartphone-uri.

AirPods, căștile Apple wireless care se montează în ureche, urmează să fie dotate cu senzori de lumină ambientală pe baza cărora să se realizeze monitorizarea mai multor activități sportive și parametrii de sănătate.

Apple a contractat în acest sens ASE Technology, un producător Taiwanez de semiconductori, care trebuie să producă și să implementeze senzori de lumină în căștile AirPods.

Hackerii au reușit să deblocheze toate versiunile noi de iOS CITEȘTE ȘI Hackerii au reușit să deblocheze toate versiunile noi de iOS

Nu se știe exact ce funcții vor juca aceștia, însă se poate specula că AirPods vor putea să monitorizeze nivelul de oxigen din sânge, ritmul cardiac, mișcarea capului și să numere pașii.  Cel mai probabil, informațiile vor fi gestionate prin intermediul aplicației Health de iPhone.

Nu este prima oară când un dispozitiv mobil folosește senzori de lumină pentru a dobândi funcții de monitorizare a sănătății și mișcării. Device-uri precum Galaxy S9 au folosit acești senzori într-un mod similar.

Implementarea acestora în micile căști proiectate de Apple presupune, însă, folosirea unor senzori de dimensiuni mult mai mici. Este posibil, de asemenea, ca AirPods să-și schimbe puțin forma și dimensiunea pentru a face loc senzorilor de lumină.

Apple are deja experiența funcțiilor avansate de monitorizare a sănătății pe care le-a implementat în Apple Watch, ceas care poate inclusiv să realizeze electrocardiograme.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
airpods
sanatate
sport