AUDIO Discuție internă a șefului Facebook, Mark Zuckerberg, "scursă" public

AUDIO Discuție internă a șefului Facebook, Mark Zuckerberg, "scursă" public
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2019

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, le-a spus angajaților săi, în iulie, că operatorul celei mai utilizate rețele de socilializare din lume ”va face tot posibilul” să înfrângă eforturile așteptate din partea candidatei democrate la președinția SUA Elizabeth Warren de a diviza compania, dacă ar fi aleasă, potrivit înregistrării audio a două ședințe, publicată de site-ul The Verge, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dacă ar fi aleasă președinte, atunci pun pariu că vom avea un proces și pariez că îl vom câștiga. Și asta va fi totuși ceva rău pentru noi? Da. Vreau să spun că nu vreau să avem un proces major cu propriul guvern”, a afirmat Zuckerberg,, potrivit unei înregistrări audio scursă public, scrie News.ro.

În discuția internă, Zuckerberg mai vorbește despre spargerea companiei, concurență, critici, moderarea conținutului, moneda virtuală Libra, amenințarea TikTok și motivul pentru care a refuzat invitațiile la discuții primite de la mai multe guverne.

Doar o parte din publicațiile care vor face parte din noua secțiune de știri a Facebook vor primi bani CITEȘTE ȘI Doar o parte din publicațiile care vor face parte din noua secțiune de știri a Facebook vor primi bani

În înregistrarea audio, Zuckerberg afirmă că divizarea marilor companii de tehnologie ”ar face mai probabilă influențarea alegerilor, pentru că în prezent companiile nu se coordonează și nu lucrează împreună”.

Zuckerberg a mai provocat râsete afirmând că investițiile în siguranță ale Facebook sunt mai mari decât veniturile totale ale Twitter.

Acesta a publicat un comunicat pe pagina sa de Facebook, în legătură cu înregistrarea, cu toate că a arătat că discuția ar fi trebuit să fie internă.

“Puteți să o ascultați dacă sunteți interesați să aflați o versiune nefiltrată a ceea ce gândesc și spun angajaților”, a scris Zuckerberg.

Comisia Federală pentru Comerț a deschis o investigație antitrust împotriva Facebook și un grup de procurori generali, în frunte cu procurorul general din New York, au deschis la rândul lor o investigație.

Și alți candidați democrați la președinția SUA au criticat Facebook. Senatorul Bernie Sanders a afirmat că va încerca să divizeze Facebook, Google și Amazon, în timp ce sentorul Kamala Harris a spus că ar analiza în mod serios o divizare.

Senatorul Amy Klobuchar, unul dintre parlamentarii care a introdus legea Honest Ads Act (legea pentru publicitate corectă), care ar obliga Facebook să facă publice achizițiile de publicitate pe platforma sa, și-a inaugurat campania cu un discurs în care a criticat marile companii de tehnologie.

Un alt director al companiei a declarat în această lună că Facebook este încrezătoare că va învinge o încercare de divizare a sa.

Facebook este în atenția unor autorități de reglementare din întreaga lume din cauza practicilor legate de transferurile de date. Facebook a fost criticată și pentru că nu a împiedicat amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Președintele Donald Trump și alți republicani au criticat platformele de socializare pentru discriminarea conservatorilor, fapt negat de acestea.

Zuckerberg a fost în Capitol Hill luna trecută, pentru prima oară de când a fost audiat în Congresul SUA, în aprilie 2018. În timp ce s-a aflat la Washington, Zuckerberg s-a întâlnit cu Trump și cu membri ai Congresului.

În înregistrare, Zuckerberg a explicat de ce a refuzat solicitările de a fi audiat în Parlamente din toată lumea, inclusiv în Senatul SUA.

”Nu are sens pentru mine să merg la audieri în toate țările care vor să mă prezint”, a spus acesta angajaților.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
facebook
elizabeth warren