Autoritățile UE cer WhatsApp și Yahoo informații despre protecția datelor utilizatorilor

Autoritățile UE cer WhatsApp și Yahoo informații despre protecția datelor utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au trimis scrisori WhatsApp, în legătură cu informațiile despre clienți puse la dispoziția Facebook, și Yahoo, despre datele accesate de hackeri în 2014 și scanarea de emailuri ale clienților pentru agențiile americane de securitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UE are îngrijorări serioase în privința schimbării recente a politicii WhatsApp în domeniul confidențialității datelor utilizatorilor, care permite acum furnizarea numerelor lor de telefon către Facebook, scrie News.ro.

Autoritățile, cunoscute sub numele de Article 29 Working Party, au cerut WhatsApp toate informațiile relevante, cât mai curând  posibil, și să oprească furnizarea de date ale utilizatorilor până când poate fi asigurată o protecție legală corespunzătoare.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a spus că aceasta colaborează cu autoritățile din domeniul protecției datelor pentru rezolvarea problemelor.

Rezultatele Alphabet, compania mamă a Google, au depășit așteptările în T3, datorită veniturilor din publicitate CITEȘTE ȘI Rezultatele Alphabet, compania mamă a Google, au depășit așteptările în T3, datorită veniturilor din publicitate

Autoritatea de reglementare a scris și Yahoo, în legătură cu expunerea datelor a 500 de milioane de utilizatori în urma unui atac al hackerilor din 2014, precum și scanarea emailurilor pentru informații cerute de agențiile dee securitate americane.

Instituția a cerut Yahoo să îi comunice toate aspectele breșei de securitate a datelor, să îi informeze pe utilizatorii afectați de efectele negative și să colaboreze cu toate autoritățile naționale din domeniul protecției datelor.

Cazurile Yahoo și WhatsApp vor fi discutate cu autoritățile de reglementare în noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
yahoo