Facebook se pregătește să dea Apple în judecată

Facebook se pregătește să dea Apple în judecată

Mark Zuckerberg

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 ian 2021

Facebook se pregătește să dea în judecată Apple, acuzând compania de abuz de poziție dominantă, potrivit surselor The Information. Mai exact, Facebook consideră că Apple se folosește de poziția pe care o deține pentru a dezavantaja ceilalți dezvoltatori de aplicații din App Store. 

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși procesul nu a fost confirmat oficial, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că vede Apple ca pe un viitor rival "semnificativ", având în vedere că linii de business ale celor două companii se intersectează din ce în ce mai mult, și a adus o serie de critici dure  la adresa producătorului iPhone, potrivit Bloomberg.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Potrivit celor mai recente declarații, CEO-ul Facebook anticipează că vor exista suprapuneri majore între produsele companiei pe care o conduce și cele ale Apple, competiția vizând inclusiv serviciile de mesagerie și ochelarii pentru realitate augmentată. 

În acest context, Zuckerberg este de părere că Apple beneficiază de o poziție care dezavantajează companiile concurente.

"Privim Apple din ce în ce mai mult ca pe unul dintre cei mai mari competitori. Apple are toate stimulentele necesare pentru a se folosi de poziția dominantă a platformei sale cu scopul de a interveni asupra asupra altor aplicații și a-și favoriza propriile servicii", a declarat Zuckerberg, la conferința de prezentare a rezultatelor financiare.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

În plus, Zuckerberg a criticat iMessage, serviciul de mesagerie al Apple, sugerând că WhatsApp este o aplicație mai bună în ceea ce privește confidențialitatea datelor.

"iMessage stochează copii de siguranță (backups-eng.) ale mesajelor, fără criptare end-to-end, iar acest lucru are loc automat dacă nu dezactivezi funcția din iCloud. Deci Apple și guvernele au posibilitatea de a accesa mesajele celor mai mulți utilizatori. Așa că, în ceea ce privește aspectul cel mai important - protejarea mesajelor utilizatorilor, cred că WhatsApp este superior", a adăugat Zuckerberg.

Acestea nu sunt primele acuzații aduse de Facebook la adresa Apple.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

“Apple se comportă anticoncurențial, folosindu-se de controlul deținut asupra App Store pentru a obține profit în detrimentul creatorilor și al micilor afaceri. Punct”, a declarat vicepreședintele Facebook pentru publicitate și produse de afaceri, Dan Levy, în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
apple
app store
zuckerberg
proces apple-faceboook. apple abuz pozitie dominante
apple concurenta
iphone
apple abuz
mark zuckerberg
imessage