Backup-ul online al conversațiilor WhatsApp va fi gratuit

Backup-ul online al conversațiilor WhatsApp va fi gratuit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 aug 2018

Salvarea în cloud a backup-urilor pentru chat-urile realizate cu WhatsApp nu se va mai contoriza pe Google Drive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre deosebire de alte servicii de chat, precum Telegram, de exemplu, WhatsApp nu deține un serviciu online care să salveze pe propriile servere datele utilizatorilor. Din această cauză, pentru a nu-și pierde istoricul conversațiilor utilizatorii WhatsApp au doar opțiunea salvării pe Google Drive.

Salvarea online prezintă mai multe avantaje pentru utilizatori. Nu numai că astfel nu se ocupă spațiu important pe telefon, dar un backup online poate fi restaurat și în cazul în care telefonul este pierdut ori schimbat cu unul nou.

Până acum, backup-urile salvate pe serverele Google erau contorizate și consumau din spațiul limitat pus la dispoziție pe Drive. Însă, începând din luna noiembrie acestea vor fi salvate gratuit, nemaifiind contorizare de Google.

Microsoft lansează o facilitate de backup automat pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft lansează o facilitate de backup automat pentru Windows 10

WhatsApp a realizat o înțelegere cu Google în acest sens, fără ca vreuna din cele două companii să facă publice alte detalii în afara celor legate de backup-urile pentru aplicația de chat deținută de Facebook.

Salvarea istoricul WhatsApp pe Google Drive poate fi configuraăt urmând calea Settings – Chats – Chat Backup. Aici, utilizatorii pot alege perioada la care să se facă backup-ul automat pe Google Drive, având trei opțiuni: zilnic, săptămânal sau lunar. De asemenea, backup-ul se poate face manual, oricând dorește utilizatorul.

Un backup al istoricului WhatsApp poate depăși câteva sute de MB, ori poate ajunge la dimensiuni și mai mari, mai ales dacă sunt salvate și filmările video trimise și primite prin intermediul aplicației.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
chat
facebook
google
drive
backup