BASF, Siemens, Henkel, Roche, Marriott, Lion Air, - ținta unor atacuri cibernetice. Vinovat - un grup chinez susținut de stat

BASF, Siemens, Henkel, Roche, Marriott, Lion Air,  - ținta unor atacuri cibernetice. Vinovat - un grup chinez susținut de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2019

Companii germane importante, între care BASF, Siemens și Henkel, au anunțat miercuri că au fost victime ale unor atacuri cibernetice, confirmând o informație din presa germană potrivit căreia vinovat ar fi un grup chinez susținut de stat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Televiziunea ARD a relatat că hackerii au folosit un tip de malware numit Winnti, care permite atacatorilor să acceseze de la distanță rețeaua de computere a victimei. ARD a afirmat că o analiză a codului malware a arătat care companii au fost țina grupului care lucrează probabil pentru guvernul chinez, arată news.ro.

Pe lângă companiile germane menționate, au mai fost ținte ale atacului companii între care producătorul de medicamente Roche, grupul de hoteluri Marriott, operatorul aerian Lion Air, conglomeratul Sumitomo și grupul chimic Shin-Etsu.

GALERIE FOTO Asus lansează cel mai puternic smartphone de gaming CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Asus lansează cel mai puternic smartphone de gaming

Conglomeratul industrial Siemens, producătorul de șampoane Henkel și grupul farmaceutic elvețian Roche au confirmat că au fost afectați de Winnti, ca și BASF și Covestro.

Companiile au precizat că nu au fost pierdute informații importante, dar nu au confirmat că atacurile au fost făcute de chinezi.

Shin-Etsu, Sumitomo, Lion Air, Marriott și Valve au refuzat să comenteze sau nu au fost disponibile imediat.

La începutul acestui an, producătorul de medicamente Bayer a anunțat că a ținut sub control un atac cibernetic care ar fi fost lansat din China, scoțând în evidență riscul furtului de date și perturbarea activităților unor companii mari.

În 2016, a avut loc un atac Winnti asupra rețelei de computere a grupului german de tehnologie ThyssenKrupp, a relatat presa la momentul respectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
basf
siemens
henkel
marriott
roche
lion air
hackeri